Överhandsfräs test

Överhandsfräs test

att köpa elektriska handverktyg är inte helt lätt. Det är många saker som ska beaktas, budget , storlek på det som skall göras. En annan sak är ju att läsa tester. Kolla på youtube är också ett ställe att hitta information och tester av överhandsfräsar.

Några exempel på test av Trends överhandsfräs T4

Trends överhandsfräs T4
Trends överhandsfräs T4

Andra ställen att hitta information är naturligtvis tidningar, ibland kan det finnas i Svenska tidningar som Gör det själv och liknande men desto mer i Amerikanska och Engelska tidningar, tex Furniture & Cabinetmaking där om också ger mycket tips, råd och annat som kan vara mycket matnyttigt.

Vad mer att ta hänsyn till ? Det som styr valet av storlek är hur mycket kraft det finns att tillgå, mäts i Watt. Storlek på passande skafträsar är naturligtvis en viktig parameter. Vanligen finns det till fräsen levererat ett antal hylsor, tex passande till 6mm, 1/4″ och 8mm . Hylsa heter förresten ”collet” på Engelska, bra att veta när man surfar runt i den engelskspråkiga världen. Router är då överhandsfräs. För att förvirra lite så är just ordet ”router” samma för handhyveln också.

• Hur mycket kantfräsning eller avrundning av hörn/kanter ska du göra?
• Tänker du använda din fräs i ett fräsbord?
• Är verktygs portabilitet en viktig faktor? Dvs. ska din överhandsfräs vara liten och behändig, eller kan den vara större, med mer kraft i ?
• Arbetar du med stora fräsar, stor diameter? Frässtål finns i hundratals olika typer och dimensioner, avsedda för olika arbeten.
Det finns ett antal moment som med handöverfräsen kan göras lätt, man t ex falsa och fräsa urtag, fräsa olika profiler, dekormönster och till och med göra sammanfogningar med både not, spont och sinkning. . Not, sink, hålkäks, avrundnings, fas, fals, profil och frifräsar är bara några exempel.Technology

Våningssängar.nu